Publisert den

Lån er renter og avdrag

Lån

Det finnes så mye og så mange måter der ute som er laget eller konstruert på en slik måte at det ikke finnes noe bedre enn å få en ting til å skje på best mulig måte. Denne måten som ting skjer på avhenger veldig av deg selv og hva du trenger og hva du du vil ha.

 

Det meste her i livet krever at man på en eller annen måte får tilgang til en riktig sum penger. Om denne pengesummen er noe som du kan få tak i selv, har selv eller på noen som helst måte kan fasilitere blir da det store spørsmålet. Når du trenger penger kan det være greit å låne pengene eller på andre måter opparbeide deg kapitalen. Om denne kapitalen opparbeides på en måte som du kan leve med blir det neste spørsmålet. Det vi mener med dette er bare om du klarer å tjene mer penger. Penger er vanskelig å tjene fordi det krever at du jobber mer, og da kanskje sover mindre. Det fungerer ikke over tid.

 

Renter

Når du tar opp et lån så må du betale renter. Det vet alle og det er det ingen som heller synes er dumt. Alle vil enten betale renter eller få renter på det de har lånt ut. Om du tar opp et forbrukslån er det veldig viktig at du forstår at det koster penger å ta opp et slikt lån. Vi har alle sett eller hørt om et forbrukslån. Mange av oss har også disse lånene. Om det hjelper eller ikke hjelper deg å ta opp et slikt lån avhenger av din situasjon. Du kan låne pengene eller du kan på andre måter få dem. Når du låner penger som forbrukslån vil du fort merke at det koster deg mer enn det du kanskje er vant til, eller om du har dyr gjeld allerede kan du bli overrasket over hvor mye billigere forbrukslån er enn dine andre lån. Lån er noe som du kanskje ikke klarer å betale, da er det dumt å ta de opp. Grunnen kan være høye renter. Du må derfor passe på renten og at den ikke er for høy før du tar opp lånet.

 

Avdrag

Når man snakker om lån blir det fort mye snakk om renter og hvordan renter kan ha en påvirkning på din økonomi og på din evne til å betale dine månedlige regninger. Det er lett å si, men samtidig kan det være greit å ha dette i bakhodet. Det finnes også andre måter å passe på sin økonomi på enn kun ved å tenke på kostnader. Bytter du fokus fra kostnader til hvor mye penger du bruker hver måned vil du fort se at du kan bygge lån på en slik måte at det koster deg mindre i måneden fordi du betaler mindre avdrag hver måned enn det din foreslåtte nedbetalingsplan er satt til.